• ARTI ET AMICITIAE LID FRED VAN DER WAL 55 JAAR KUNSTSCHILDER/AUTEUR ZEGT: IK BEN DOOR DE JAREN HEEN ELKE IJDELHEID AL LANG ONTSTEGEN

    29 juli 2023

    ARTI ET AMICITIAE LID FRED VAN DER WAL 55 JAAR KUNSTSCHILDER/AUTEUR ZEGT: IK BEN DOOR DE JAREN HEEN ELKE IJDELHEID AL LANG ONTSTEGEN EN – U ZEGT HET ZELF- DAT KENMERKT DE WARE KUNSTARTIEST!

    februari 24, 2021

    ARTI ET AMICITIAE LID FRED VAN DER WAL 55 JAAR KUNSTSCHIL

    Lees meer >> | 46 keer bekeken

  • Ik heb geen enkele interesse in filosofie, maar als ik toch een filosoof moest kiezen…

    29 juli 2023

    Ik heb geen enkele interesse in filosofie, maar als ik toch een filosoof moest kiezen…

    december 29, 2016

    Ik heb geen enkele interesse in filosofie, maar als ik toch een filosoof moest kiezen…

    In geen geval die droefsnoet Sartre met zijn schele brillen kop of de beroepstwijfelaar Kierkegaard die zo graag van de hoge duikplank in het zwembad van het irrationele diepe sprong maar misschien wel Democritus.De lachende filosoof,die tenminste niet in een ton hoefde te wonen,want dat lijkt mij bij temperaturen van min twintig bij aanhoudende ijs regen en aanzwellende noordwesterstorm maar niets.Nee,daar ben ik veel te chique voor.Hij was zoals U wel zult weten de tegenhanger van de droef geestige druiloor Herakleitos (circa 545-480),die de bijnaam “de huilende” kreeg.Tegen Herakleitos zou ik willen zeggen:”Hier heb je wat te janken!” en als ex-karateka hem vervolgens een keiharde beuk voor zijn kop geven.Weer zestien duizend hersencellen minder.Je moet de mensen geven wat ze willen en als dat brood en spelen is,dan zij dat zo.

    Lees meer >> | 177 keer bekeken

  • Om aan de veilige kant te blijven bauwde hij de theorietjes van Prof. H.R. Rookmaaker na

    29 juli 2023

    Om aan de veilige kant te blijven bauwde hij de theorietjes van Prof. H.R. Rookmaaker na

    februari 7, 2015

    Philosooph Dooyeweerd held der stijl-griffermeerde intellektjuwelen

    De gereformeerde kultuurloze knakkers die ik tussen 1976 en 1996 mocht ont oeten ter huize van de stijlgereformeerde kunstpromotor en Henk Helmantel bewonderaar drs. Hans van Seventer waren idolaat van Dooyeweerd’s wijsbegeerte van de wetsidee.
    Als jonge, wilde, nuchtere realistische kunstschilder heb ik verstandigerwijs niks met filosofie en vond wat ik las op dat gebied allemaal interessant doenerig speculatief geouwehoer om de filosoof met zijn speculum in zijn grootheidswaan het eigen trommeltje en roeptoetertje te zien roffelen en blazen ter meerdere eer en glorie van de filosoof zelf in zijn boekjes, want de kachel kan niet van de kat zijn k*t roken en een leerstoel als vrijetijdskunde of een ander academisch flauwe kul kutvak is snel geschapen.
    Ik ken zo’n soort doctoranda die na haar doctoraal aan de slag kon als verkoopster op de parfum afdeling van de Bijenkorf.
    Over dertig jaar zou ze misschien cheffin van de afdeling zijn was haar beloofd door personeelszaken. Pensioen was echter niet helemaal zeker naaar de geest van de tijd.

    Lees meer >> | 68 keer bekeken

  • ‘A BLACK PAGE IN ART’, LAATSTE BOEK FRED VAN DER WAL. 2023

    29 juli 2023

    ‘A BLACK PAGE IN ART’, LAATSTE BOEK FRED VAN DER WAL. COVER (AFB. RECHTS ) BACKPAGE (AFB. LINKS )

    juli 19, 2023

    Share this:

    Lees meer >> | 175 keer bekeken

  • IK WIL GEEN WATER UIT DE ROTS SLAAN…

    29 juli 2023

    IK WIL GEEN WATER UIT DE ROTS SLAAN…

    september 27, 2015

    Ik nam mij al vroeg voor dat ik mijn leven niet zou weg gooien. Het mocht eenvoudigweg niet mis gaan.
    Ik liet het mij soms ontglippen en als ik het had laten ontglippen ging ik er twee keer zo hard achter aan.
    Het klinkt misschien voor een calvinist patheties, die gelooft in de onontkoombare noodlots bestemming van hemel, hel en verdoemenis, maar korte ogenblikken van geluk en zekerheid zijn voor mij essentieel.
    Regendruppels op een blad van een plant die als diamanten schitteren in de zon.
    Die korte ogenblikken van geluk ervaar je als je met je vier langharige Noorse boskatten speelt, ze te eten geeft, kopjes van ze krijgt of als ze aan het voeteneinde van je bed slapen in woordeloze eensgezindheid.
    Noorse en Siberiese boskatten zijn sociale dieren. Mensen niet.
    Calvinisten, bevindelijk gereformeerde en E.O. aanhangers al helemaal niet. Zij hangen de cultus van de haat aan. In dat opzicht kan ik de humorloze calvinisten een hand geven.
    Als jonge kunstenaar zocht ik in de sixties niet vooral zekerheid en geluk, want dat is in contradictie met het beroep. Geluksmomenten? Alleen uit leed wordt kunst geboren…
    Vroeger kon ik dat al helemaal niet vast houden; geluk was een etheriese zeepbel.
    Nam je het in de hand dan spatte het uiteen zonder een spoor na te laten, dan was het voor goed weg. Pech onderweg maar geen politie op je hielen.
    Ik heb heel mooie momenten gekend in het duinpark Kostverloren in Zandvoort begin vijftiger jaren, de confrontatie met de natuur op een mooie zomerdag als je in een duinpan lag te kauwen op een spriet helmgras en naar de blauwe hemel keek, de zon voel-
    de op je huid en hopen dat het nooit voorbij ging.
    Ook als kleuter in het Vondelpark als ik in het weekend wandelde met mijn sombere grootvader om de eendjes brood te voeren en zag hoe de Vondelbrug werd gebouwd die de Overtoom met de van Baerlestraat zou verbinden. Een groot bouwwerk.

    Lees meer >> | 68 keer bekeken

  • In ons assortiment vind je een zwarte catsuit en een rode catsuit maar laten wij ook niet het Hoeba Hoeba Hoeba Hop Hop pakje vergeten

    29 juli 2023

    In ons assortiment vind je een zwarte catsuit en een rode catsuit maar laten wij ook niet het Hoeba Hoeba Hoeba Hop Hop pakje vergeten

    februari 2, 2020

    Dames Lingerie voor mannen

    Het is een feit dat iedere man met huidhonger en een dosis creatieve fantasie zich een stuk zelfverzekerder voelt wanneer hij spannende sexy dameslingerie draagt die bij hem past en als gegoten zit. De reetveter moet schrijnen in het dal der schaduwen tussen de bipsjes. Bij de vrouwtjes moge de tanga zich extra aanspannen op de voorbips, de lingerie strak tussen de schaamlippen die daardoor lekker opbollen.

    Lees meer >> | 53 keer bekeken

  • Wil je de Fifty Shades of Grey ervaring in huis halen en de kinky road met ferme tred betreden?

    29 juli 2023

    Wil je de Fifty Shades of Grey ervaring in huis halen en de kinky road met ferme tred betreden?

    juli 27, 2021

    Mannenlingerie

    Wie zegt dat alleen vrouwen verleidelijke lingerie kunnen aantrekken? Daarom hebben we in ons assortiment ook wat sexy mannenlingerie opgenomen. Van mannenslips tot sexy G-strings. Ook de mannen kunnen dus in sexy items de ver-leiding naar de slaapkamer brengen.

    Sexy lingerie kopen bij Christine le Duc

    Lees meer >> | 47 keer bekeken

  • DE NOORDELIJKE REALISTEN STAAN VIJANDIG TOV FRED VAN DER WAL

    29 juli 2023

    DE NOORDELIJKE REALISTEN STAAN VIJANDIG TOV FRED VAN DER WAL

    maart 27, 2013

    De mythe onder de groep Noordelijke Realisten dat Fred van der Wal vijandig zou staan ten opzichte van Henk Helmantel is in het leven geroepen door de initiatiefnemers van een groep in de vrije tijd schil derende tekenlareren die zich verenigden rond de gereformeerdeGroningse tekenleraar Jan van Loon en nog stijler gereformeerde eeuwige boemelstudent drs. Hans van Seventer.
    In een interview van Helmantel met de Haagse Post werd een achttal regels gewijd aan de zogenaamde hetze die Fred van der Wal zou voeren tegen de simpele Groninger Helmantel die “wel één jaar ULO zondre succes heeft gevolgd” hetgeen kenbaar is in zijn beeldende opvattingen die geleend zijn van 17- e eeuwse kunstenaars.

    De Kennemer kliek, een verzameling pseudo artistiekerige VVD stemmers uit Haarlem e.o. waar alleen ezeltje schijtgeld in tel is verklaarde via roeptoeter Gerard P. en zijn broodmagere echtgenote B. dat het intervjoe niets voor stelde en Fred van der Wal al helemaal niets en Helmantel superieur was aan alle kunstenaars, waarvan akte.
    Hetgeen weer ontkracht wordt door het onloochenbare feit dat bij hierboven vermeld echtpaar twee schilderijen van onze schilderende vriend Fred van der Wal hangen.

    Lees meer >> | 63 keer bekeken

  • Mijn familie was fel tegen mijn keuze voor een artistieke invulling van mijn bestaan, zoals zoveel families waar alleen De Telegraaf wordt gelezen en de AVRO bode.

    29 juli 2023

    Mijn familie was fel tegen mijn keuze voor een artistieke invulling van mijn bestaan, zoals zoveel families waar alleen De Telegraaf wordt gelezen en de AVRO bode. Een alter-ego was die baan in dat antiquariaat niet.

    augustus 29, 2021

    Dat was dus een financieel alter-ego, die baan in het antiquariaat…?

    Lees meer >> | 44 keer bekeken

  • Politiek is oplichterij, poppenkast voor het volk. Die poppenkast heeft een Jan Klaassen en Katrijn nodig, dus een koning en een koningin…

    29 juli 2023

    Politiek is oplichterij, poppenkast voor het volk. Die poppenkast heeft een Jan Klaassen en Katrijn nodig, dus een koning en een koningin…

    december 3, 2021

    Is het niet vervelend om door collegas en de publiciteit altijd als een controversieel kunstschilder/

    Lees meer >> | 166 keer bekeken

  • Meer blogs >>